Thursday, January 11, 2007

OZON TEDAVİSİ
Ozon, bağışıklık sisteminin zayıfladığı bütün hastalıklarda etkili. Ozon gazı, ciltten emilim yoluyla alındığı zaman hücrenin oksijenlenmesini arttırarak yaşlanmaya neden olan serbest radikalleri engelliyor. Ameliyat sonrası halsizlik durumlarında, kireçlenmelerde, eklem ağrılarında, sporcularda performans artırmada ozon tedavisinden çok iyi sonuçlar elde ediliyor. Bunun dışında şeker hastalarında meydana gelen açık yaraların kapatılmasında kullanılan ozon, açık yarası olmayanlar hastalarda doku tahribatını engellemek için uygulanabiliyor. Astımlı hastaların da ozon tedavisinden sonra rahat nefes alıp aktif yaşamlarına kısa zamanda geri dönmeleri mümkün. Grip aşısı yerine kış aylarında herkese ozon öneriyoruz. Ozon tedavisi erkeklerde sıkça görülen cinsel fonksiyon bozukluklarında dolaşımı düzenlediği için tercih edilebilir. Ozon tedavisinde uygulanan torbalama yöntemi şöyle işliyor: Kişinin şikayetine göre vücudun bazı bölgeleri özel bir solüsyonla nemlendirilerek torbalanıyor. Küçük torbalar sadece el bölgesine ve ayaklara, büyük torbalar ise ayaklardan bele kadar olan bölgeye kaplanıyor. Daha sonra içeri aktif oksijen (ozon) veriliyor ve özel bir solüsyon yardımıyla ozonun cilt tarafından emilmesi sağlanıyor. Haftada iki veya üç seans uygulanan bu tedavinin süresi yaklaşık 30 dakika sürüyor. Ozon tedavisi her yaşta uygulanabilen bir yöntem. Ozonun en çok 35-70 yaş arasındaki kadınlarda, yaşlanmanın etkilerini en aza indirmek için kullanılıyor, ikinci sırada ise astım şikayeti olanlar geliyor.
Ozon Tedavisinin iyi geldiği hastalıklar:
· Her türlü artroz · Damar sertliği · Alkole ve yağlanmaya bağlı karaciğer hastalıkları · Beyinde, kol ve bacaklarda kan dolaşımı hastalıkları · Taze felçlerde beyin, oksijen beslenmesinin sağlanması · Kas ve eklem romatizması · Kan yağlarının ve koesterolün düşürülmesi · ürik asit birikimi, gur hastalığı · Geçirilmiş ağır hastalıkların ve kanserin iyileştirilme dönemleri · Akne ve egzema gibi cilt hastalıkları · Migren · Dolaşım bozukluğuna bağlı cinsel yetersizlik · Genel yorgunluk ve bitkinlik halleri


MANYETİK ALAN TEDAVİSİ
Bioenerji ya da yaşam gücü olarak bilinen “Chi” bütün canlılarda mevcuttur. Bu enerjinin vücuda dikey yönde aktığı on iki meridyen vardır. Bunlar organlara ya da fonksiyonlara göre adlandırılmışlardır. Bu enerji meridyenlerde engellenmeksizin akarsa insanoğlu huzur ve sağlık içinde yaşar. Eğer bu enerji durdurulur ya da duraklarsa dengesizlik ve devamında da hastalık ortaya çıkar. Böyle bir eksiklik genellikle bir organın tam çalışmamasını ve kişinin kendini sürekli yorgun hissetmesini ya da örneğin beldeki gücün azalması ve bunun sonucu olarak bel ağrılarının ortaya çıkmasına neden olur.
Dalgalı elektromanyetik alanlar hayatımızda önemli bir rol oynar. Manyetik alan tedavisi insan vücudunu pozitif etkilemek için manyetik alanları hedef alır. Manyetik Alan Tedavisi vücut hücrelerimizin “bakım”’ıdır. Manyetik Alan Tedavisi meridyenler arasında enerjinin dengelenmesini sağlar. Aynı zamanda yeni enerji oluşturulur. Ağrılar kaybolur, organizma güçlenir. Elektrikli kumanda aletleri vücuda hücrelerin enerji üretmek için ihtiyacı olan titreşimleri sağlar.
Manyetik Alan Tedavisinin uygulanabileceği hastalıklar:
Dejenere olmuş kemik ve eklem hastalıkları (kalça artrozu, M.Bechterew, M.Sudeck)
Atardamar kan dolaşım sorunları (sigaracı bacağı, baldır çıbanı, inme, kalp enfarktüsü)
Venöz kan dolaşım sorunları (kan topaklanması, Thrombophlebitis)
Spor yaralanmaları, yara ve kemik tedavileri, genel doku yenilenmesi
Tedaviye dirençli tüp nezlesi, orta kulak pıhtı birikmesi, orta kulak iltihabı
Dolaşım sisteminin stabilize edilmesi
Yüksek ve düşük tansiyon
Akciğer emphsemi
Osteoporoz
Akut ve kronik Burun sinüs hastalıkları
Virüs enfeksiyonları, Alerji, Migren ve astım
Tinnitius Aurium (Kulak çınlaması) ve Makulaödem (ağ tabakası bozukulukları)
Stres, uyku bozuklukları ve hazımsızlık
Metabolizma rahatsızlıkları (yağ asidi ve pH değer anormalleşmesi)
Yaşlılık-Şeker hastalığı
Parkinson hastalığı, MS (Multiple Sklerose), ALS
İklime bağlı şikayetler, kuvvet bozuklukları
Romatizmal hastalıklar ve bunların kronik ağrıları
Enerji yapımı, zayıflamış olan vücut fonksiyonlarının uyarılmasında (metabolizmanın, kan dolaşımının, yenilenmenin, ve savunma işlevlerinin aktifleştirilmesinde).

No comments: